Implicarea în comunitatea craioveană are un nume: Simona
Publicat de: Centrul Comercial Auchan
acum 4 ani
Leapșa la povești cu inspirație despre #eroidemeserie, ajunge astăzi la Simona Vasile - un partener de nadejde care până recent a dat culoare galeriei nostre comerciale de la Craiova, prin activități și ateliere creative pentru copii. Simona este un erou de meserie al acestei perioade, un om de bine care se implică cu mare responsabilitate în comunitatea craioveană. Ne dorim să o facem cunoscută pentru spiritul ei civic și pentru dorința de a face mereu bine. Sperăm să te inspire și pe tine. 😊
Bună, Simona! Spune-ne, te rog, câteva lucruri despre tine.
Bună! Sunt Simona Vasile, mămica Ioanei și a lui Mihai, iubita soțului meu și îmi place să mă implic în proiecte, pentru a susține comunitatea din care fac parte. Tocmai de aceea am și creat bebevesel. Dorința mea a pornit acum cațiva ani, din nevoia copiilor cu autism de la Centrul ANCAAR din Craiova de a fi susținuți. Așa am început cu Crosul copilăriei, pe care, din păcate, anul acesta nu îl vom putea susține; am început să organizez conferințe pentru părinti la Craiova, pe diverse teme, cu speakeri precum Prof. Florian Colceag sau Oana Moraru, lansări de carte cu Ioana Macoveiciuc sau Mira Loghin, am adus piese de teatru pentru copii, alături de Teatrul Momolino, din București și am început să fac ateliere pentru copii în galeria Centrului Comercial Auchan Craiovița din Craiova. În timp am descoperit o altă nevoie: aceea de implicare în educația copiilor. Asta a însemnat, pentru mine, ca pe de o parte, părinții și cadrele didactice să poată asculta păreri certificate despre ce înseamnă educația copiilor, și, pe de altă parte, implicarea copiilor în tot acest proces. Vreau să le mulțumesc, pe acestă cale, tuturor trainerilor noștri care se implică și participă cu drag la atelierele propuse de noi. Sunt oameni cu suflet mare!
A venit pandemia. Care a fost prima ta reacție? Ce ai facut prima oară când ai văzut cum se schimbă totul în jurul tău?
Când a început toată situația legată de pandemie, sigur că m-am gândit în primul rând la siguranța familiei. Era ceva necunoscut, ciudat și uimitor cum toate planurile noastre nu se mai puteau realiza. Am înțeles rapid că este ceva foarte serios și am tratat lucrurile ca atare.
Cum ai ales să te implici în comunitate în această perioadă?
Nu am putut să rămân indiferentă nici acum la nevoile uriașe care au apărut pur si simplu peste noapte. M-am alăturat inițiativei Centrului de Voluntariat „Voluntaris” și am încurajat donarea celor 2 euro pentru asigurarea materialelor necesare în spitale. Am făcut campanii, inclusiv cu trainerii noștri, care, prin filmulețele postate cu activități pentru copiii de acasă, susțineau donarea acestei sume de bani. Astfel, am menținut, pe de o parte, contactul cu copiii, iar, pe de altă parte, i-am încurajat să se implice în nevoile societății.
Ce te-a motivat să faci toate aceste acțiuni despre care tocmai ne-ai povestit?
Cred că fiecare dintre noi este responsabil să susțină într-un fel sau altul comunitatea din care face parte. Este o datorie morală și, orice gest, cât de mic, poate să facă diferența.
Care sunt rezultatele implicării tale în aceste acțiuni?
Banii strânși din aceste donații s-au concretizat, după cum spuneam, în materiale pentru spitalele craiovene. Puteți accesa pagina de facebook a Centrului de Voluntariat „Voluntaris” și vedeți concret unde s-au cheltuit banii.
Cum a reacționat societatea civilă la apelul tău de a fi sprijinită în cauzele pe care le susții?
In noua situație au fost oameni, voluntari care s-au implicat, câteva firme care au și donat bani. Totuși, mă așteptam ca susținerea din partea mediului de afaceri și, mai ales, a autorităților locale, să fie mult mai mare.
Ce mesaj le transmiți cititorilor noștri?
Prietena mea spune asa: ”Faptul că nu poți face totul nu este o scuză pentru a nu face nimic!”, așa că îi ascult sfatul și mă ghidez fix după asta. Încerc să fac ori de câte ori pot părticica mea, să conteze cumva. Asta ar trebui să facem cu toții: câte ceva pentru comunitate și să nu așteptăm mereu să facă altul pentru noi!